Trafikkinspektør Joanna Skowron fra Bodø Havn KF fikk en stor jobb med å svare på spørsmål, fra de ca 15 barna på avdelingen Stjernestien, ved Alsgård FUS Barnehage som besøkte havna i dag. Når barna kom så møtte de først bilen til Bodø Havneoppsyn og Skowron måtte spørre barna om hvilken som var stiligst av bilen og skipet. Svaret var helt tydelig og klart, skipet.

Etter å ha vært å sett på hvordan skipet var fortøyd bak så stilte trafikkinspektøren et spørsmål om noen kunne gjette hvor langt skipet var. Første forslag ut var 1000m, det var kanskje i lengste laget og dermed måtte alle samme skritte ivei for å prøve å finne ut hvor langt det var. Enden på turen viste å stemme ganske nært, da ikke med små barneføtter men en av de voksne. Riktig svar var 193m. Skowron fortsatte å fortelle om skipet og fortalte at i dag var det litt over 1100 passasjerer ombord og at de kom fra Tyskland, hun fortalte også at det er litt over 400 personer som jobber ombord og at disse må tilbringe flere måneder borte fra familien sin når de er på jobb.

Skipet kom til kai kl 05:00 i dag og blir til kl 21:00. Deretter skal skipet videre til Tromsø. Dette er 3. gangen AIDAcara legger til kai i Bodø havn denne vinteren men det er ikke over enda, for den 29. mars kommer det tilbake. Da er det siste gang i år at dette skipet kommer men til sommeren vil rederiet være tilbake med et annet av sine skip med det flotte smilet i baugen.

Til avsluttning ble det servert is til barna, det viste seg å være populært selv med sterk kuling i kastene på kaia under besøket.

Alltid hyggelig med besøk og spesielt av de små som er så fantastisk entusiastiske.