27. august inviterer Bodø Havn Bodøs befolkning til Havnelangs, en familiedag for store og små med spennende og morsomme aktiviteter langs store deler av indre havn, fra moloen til Nyholmen. 

Her er hele programmet for Havnelangs

Bodø havnevesen ble organisert i 1856 og Bodø Havn fyller 160 år i år. I den forbindelse har vi lyst å etablere en ny tradisjon i byen, nemlig Havnelangs. Tanken bak Havnelangs er kort fortalt å arrangere en familiedag i havna, hvor alle er hjertelig velkommen til å bli bedre kjent med livet langs sjøkanten i Bodø. 

Gratisparkering og skyssbåt

I utgangspunktet ønsker vi å ta hele indre havn i bruk, men primært blir aktivitetene lagt til den nye flotte Havnepromenaden, Sandkaia, området utenfor Stormen, og kaia helt bort til Nedre Torg. Nyholmen Skandse er en perle i Bodø havn og vi planlegger også mye aktivitet her under Havnelangs. Bodø Havn setter blant annet opp skyssbåt som skal frakte folk gratis fra sentrum og over til Skandsen. Det blir også gratis parkering på Havneterminalen på Rønvikleira, med skyssbåt inn til sentrum for de som ikke ønsker å gå.  

Alle detaljene rundt dagen er ennå ikke spikret, og det er fortsatt mulig for aktører som ønsker å delta å melde sin interesse. Vi har valgt å dele aktivitetene for dagen inn i 4 kategorier: 

Åpen båt: 
Langs kaia vil det ligge ulike typer båter som holder åpent for publikum. Her kan du gå ombord for å se hvordan de har det, samt høre litt om hvordan de jobber. 

Fiskerens marked: 
På Sandkaia (utenfor Radisson der rekebåtene ligger) blir det fokus på mat. Her inviterer vi alle leverandører og mataktører som har lyst til å ha stand, til å melde seg på. Så krysser vi fingrene for godt rekefiske natt til lørdag. 

Historie: 
Vi er i et jubileumsår, og da er det naturlig å ta et lite tilbakeblikk. Skandsecompaniet holder åpen festning, Bodø Fortidsminneforening åpner Fyret, og vi jobber med ulike historiefortellere som kan bidra på ulike steder med spennende foredrag og fortellinger.

Aktiviteter for barn:
Elias og Redningsselskapet kommer, det blir ansiktsmaling, åpen båt og Nordlandsmuseet har en egen stand hvor de har masse aktiviteter for ungene. Speiderne planlegger bruskasseklatring, og på Bodø Havns egen stand blir det quiz for de små. 

Stor aktivitet i sentrum

Som dere skjønner er det bare å sette av lørdagen og ta turen til byen og havna. Alle detaljene i programmet for Havnelangs er ikke på plass enda, men mange spennende aktører har meldt sin interesse og vi gleder oss til en morsom dag i havna. 

Ønsker du mer informasjon om Havnelangs, eller kunne du tenke deg å være med som utstiller, ta kontakt med Jofrid eller Erlend. 

Prosjektleder:
Jofrid Bergslid, Riktig Spor
Mob: 979 82 180
Mail: jofrid@riktigspor.no

Prosjekteier:
Erlend Willumsen, Bodø Havn
Mob: 930 99 084
Mail: eaw@bodohavn.no