Da Bodø Havn skulle feire 160 år, ville vi gjøre noe spesielt. Vi ønsket å gjøre noe som med tiden kan bli til en tradisjon som arrangeres til glede for alle byens innbyggere, og som hedrer havnas rolle og funksjon i Bodø. Havnelangs er et konsept både Oslo Havn og Stavanger Havn har hatt suksess med i flere år, og etter noen inspirerende samtaler med bransjekollegene våre, bestemte vi oss for å gjøre vår egen versjon.

Lørdag 27. august inviterte vi til en familiedag i havna, og for en dag det ble!

Konseptet er enkelt. Havnelangs er en familiedag hvor alle er velkommen til å bli bedre kjent med livet langs sjøkanten i Bodø. Vi inviterte med oss et bredt spekter av aktører som hadde lyst til å lage fest for hele familien. Vi skal ærlig innrømme at vi var litt smånervøse da regnet pøste ned på morgenkvisten, men værmeldingen stemte heldigvis på en prikk, og værgudene spilte på lag med oss og dere. Det var et yrende liv, og overalt hvor vi snudde oss, var det unger med båtis, Elias-is, ansiktsmaling og ballonger. Mange fikk testet balansen sin på bruskasseklatringen hos bodøspeiderne, og vi tipper at alle som tok seg en ribtur med RIB Steigen fikk kjenne litt ekstra på adrenalinet. De som tok turen ut til Nyholmen, fikk høre historien om Nyholmen Skandse og se og høre kanonene bli avfyrt. Hos Salmon Center fikk man vite mye interessant om den viktige laksenæringen, samtidig som man kunne slå av en prat med Bodø/Glimt, løse quiz og smake nydelig laks.

Først og fremst må vi takke alle dere som tok turen ned til havna og bidro til å lage Havnelangs sammen med oss. Og en helt spesiell takk til alle som stilte opp som utstillere sammen med oss. Uten dere hadde det ikke blitt noe arrangement.

Her kan du se hele programmet til Havnelangs.

Ta en titt på noen av bildene vi knipset på Havnelangs: